NOAA rapporterar att juni 2021 blev varmare än 2016 

The heat experienced in our state this year has reached catastrophic levels,” the Washington governor, Jay Inslee, told The Guardian. “The physical risk to individuals is significant, in particular those whose occupations have them outdoors all day.”

Ja, det verkar som om USAs västkust nu får ta del av rekordvärmen som härskade över Kanada för några veckor sedan. Att jobba utomhus då är givetvis i många fall omöjligt. 2018, när vi hade en värmebölja i Sverige från början av maj till mitten av juni, fick vi flera gånger avbryta takarbete då det blev alltför varmt att vistas däruppe, särskilt på svarta tak.

För den statistikintresserade kan ni ta del av produktionen för maj  2018 i bilden nedan. Det är min rekordmånad, sedan starten 2013. Det är lite antiklimax att när naturen lider av torka så går den miljövänliga elproduktionen för fullt… 

Jag kan bara uppmana dig att ta initiativ och ansvar för att öka mängden ren el. Har du redan solceller, tala med en granne. Har du inte, ja det är väl dags att skaffa?

 / Jonas Nordström

 

 

Kontakta oss

Hör av dig om du är nyfiken på solenergi, har frågor eller är befintlig kund och behöver support. Du kan också läsa mer på kontakt/kundservice.

Telefonnummer: 072-993 75 01

Email: info@solenergiprojekt.se

10 + 10 =