Vi är eldsjälar

En solskenshistoria

SolenergiProjekt.se har sedan 2015 har hjälpt drygt 600 fastighetsägare att bli stolta solenergiproducenter. Vi är ett av de mest erfarna företagen idag i branschen. Vi vill gärna hjälpa dig också! Kontakta oss idag så berättar vi mer.

Hur det började

Visst funderar du på hur ditt tak som solen lyser på dagligen skulle kunna göra bättre nytta? Det kan ge dig en mycket lägre elräkning och ge Jorden ett bättre klimat! Vi står inför många viktiga kliv framåt för att komma till rätta med klimatkrisen – och att sätta paneler på taket är enkelt sådant. Ett första steg som vi tycker du ska ta. Idag faktiskt. Vi har väntat för länge i Sverige. Kom igen nu!

Två av grundarna till SolenergiProjekt.se, var också pionjärer med att sätta paneler på sina tak. Redan 2013 tog Jonas Nordström klivet när han som en av de första villaägarna i Uppsala satte solceller på sitt tak i Valsätra i södra Uppsala. Staffan Johansson i Bro, gjorde samma sak. Året efter blev Staffan utsedd till sveriges energismartaste person och Jonas startade 2015 Uppsala Solenergiprojekt. I och med detta möttes också Jonas och Staffan för första gången då Jonas organiserade en upphandling för sina grannar som blivit intresserade. Enable Energy AB (fd. Solcellsproffsen), Staffans nystartade konsultföretag, gav bästa lösningen och fick den första beställningen till de 10 grannar som hade inspirerats och gick från ord till handling. Detta uppmärksammades också snart i media.

“Jag tror det är viktigt att vara med och driva den här utvecklingen” säger Jonas. “Vi har haft usel politisk styrning och Energibolagen har inte heller fört ut fördelarna med att ha solceller på taket. Det var därför jag startade Uppsala Solenergiprojekt, för att hjälpa villaägare att genom gruppinköp göra det intressant och enkelt att installera solceller. Vi har genomfört lokala informationsmöten om både solenergi och andra smarta energilösningar för tusentals villaägare nu. Intresset och viljan finns där men någon måste reda ut och förklara hur man egentligen gör.”

Tekniskt samarbete som gav utdelning

Under åren 2015-2018 så var Enable Energy AB, leverantör till SolenergiProjekt.se i Uppsala, Hudiksvall, Göteborg, Järfälla, Nacka, Hägersten, Väddö, Östhammar med flera orter där Jonas och hans samarbetspartners drog fram. 

“Vi såg en stor potential i det Jonas hade startat i Uppsala och kände att det var riktigt coolt att vara med som leverantör. Vi försedde villaägarna med säkra och prisvärda tekniska lösningar av senaste snitt. Men faktum är att det växte så mycket att vi föreslog att vi skulle bilda ett eget företag för projektet.” berättar Staffan Johansson. 

Så 2019 bildades Svenska Energiprojekt AB och man bjöd in nya delägare som var intresserade av att driva utvecklingen i Stockholms-området med stor erfarenhet av att jobba med villaägare samt att bygga företag. Jerker Stenberg, SolenergiProjekt.ses nuvarande VD, blev då ledare av det nya team-Stockholm.

“Det kändes kul att få komma in i ett så dynamiskt skede och med så många positiva referenser i bagaget. Det första året genomförde vi på ett antal lokala projekt i olika kommuner i Stockholm och vi märker helt klart att intresset för solceller har ökat bara under det här året. Fastighetsägare vill vara med och ta ansvar och förstår nu att solceller är något som funkar riktigt bra även i Sverige”, förklarar Jerker som tar över som VD efter Jonas Nordström.

Hur vi arbetar idag?

Vi samlar ihop många fastighetsägare (både till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar) i ett lokalt område och gör gruppinköp av solceller samt ger råd kring andra energilösningar. Vi har flera partners och vi vill kunna ge den enskilde fastighetsägaren en så smart och effekt energilösning som möjligt. Vi samarbetar med mycket erfarna och kompetenta entreprenörer.

Vi levererar nyckelfärdiga lösningar, det enda du behöver göra är att öppna dörren till elektrikern. En underbart enkelt projekt! Vi hjälper dig med all administration som krävs. Vi kommer ut och inventerar ditt hus och tak på plats. Vi finns lokalt representerade i Uppsala och Stockholms län. Vi jobbar med professionella leverantörer och beprövad teknik med lång garanti. Förresten, du vet väl att du fortfarande kan få 20% i solcellsbidrag från Länsstyrelsen? 20% på HELA installationskostnaden, det är mycket bättre än ROT-avdrag.

 

Aktuellt

Bygglov och solceller, vad gäller?

"Varför ska detaljplaner från 40-talet blockera satsning på solel?" Redan i maj 2014 protesterade Jonas Nordström i Uppsala mot  bygglovsreglerna som krånglade till det för fastighetsägare som ville sätta svarta solpaneler på röda tak. Sedan dess har politikerna i...

läs mer

Elcertifikat avskaffas för små elproducenter

Avsluta ditt elcertifikatskonto innan 1 juni Energimyndigheten kommer inför avgifter för att hantera elcerifikat. Avgiften blir 200 kr/år och det innebär att för småproducenter blir det numera inte lönsamt att sälja elcertifikat då dessa har sjunkit så mycket i värde....

läs mer

”Vätgas allt intressantare som energilager”

En del i klimatomställningen I takt med att Sveriges elproduktion ställs om till förnybar el som vind- och solenergi blir systemet mer väderberoende, vilket kan leda till obalans i elnätet. I Sverige har vi till stor del balanserat elnätet med vattenkraften genom att...

läs mer