Vi är eldsjälar

En solskenshistoria

SolenergiProjekt är att varumärke för Svenska Energiprojekt AB och har sedan 2015 har hjälpt över 2500 fastighetsägare att bli stolta solenergiproducenter. Vi är numera ett av de mest erfarna företagen idag i branschen och leverarar inom Uppsala och Stockholms Län. Vi vill gärna hjälpa dig också! Kontakta oss idag så berättar vi mer. 

Hur det började

Visst funderar du på hur ditt tak som solen lyser på dagligen skulle kunna göra bättre nytta? Och redan 2013 hade Jonas Nordström i Uppsala samma tankar.

Jag startade Uppsala SolenergiProjekt hösten 2015, säger Jonas Nordström, som är materialkemist och entreprenör. Jag bor på Skrindvägen i Valsätra och har 5 barn som jag inte önskar en varmare framtid, men gärna en ljusare! Jag tröttnade på att massor av bra tak inte använder sin solpotential för att producera ren el. Det var dags att ändra på det!

Bättre klimat och ekonomi

Med solpaneler på taket kan du få en mycket lägre elräkning och jorden ett bättre klimat! Vi står inför många viktiga kliv framåt för att komma till rätta med klimatkrisen – och att sätta paneler på taket är enkelt sådant. Ett första steg som vi tycker du ska ta. Idag faktiskt. Vi har väntat för länge i Sverige!

Två av grundarna till SolenergiProjekt.se, var också pionjärer med att sätta paneler på sina tak. Redan 2013 tog Jonas Nordström klivet när han som en av de första villaägarna i Uppsala satte solceller på sitt tak i Valsätra i södra Uppsala. Staffan Johansson i Bro, gjorde samma sak. Året efter blev Staffan utsedd till sveriges energismartaste person och Jonas startade Uppsala Solenergiprojekt. I och med detta möttes också Jonas och Staffan för första gången då Jonas organiserade en upphandling för sina grannar som blivit intresserade. Enable Energy AB (Solcellsproffsen), Staffans nystartade konsultföretag, gav bästa lösningen och fick den första beställningen till de 10 grannar som hade inspirerats och gick från ord till handling. Detta uppmärksammades också snart i media.

“Jag tror det är viktigt att vara med och driva den här utvecklingen” säger Jonas. “Vi har haft usel politisk styrning och Energibolagen har inte heller fört ut fördelarna med att ha solceller på taket. Det var därför jag startade Uppsala Solenergiprojekt, för att hjälpa villaägare att genom gruppinköp göra det intressant och enkelt att installera solceller. Vi har genomfört lokala informationsmöten om både solenergi och andra smarta energilösningar för tusentals villaägare nu. Intresset och viljan finns där men någon måste reda ut och förklara hur man egentligen gör.”

Tekniskt samarbete som gav utdelning

Under åren 2015-2018 så var Enable Energy AB, leverantör till SolenergiProjekt.se i Uppsala, Hudiksvall, Göteborg, Järfälla, Nacka, Hägersten, Väddö, Östhammar med flera orter där Jonas och hans samarbetspartners drog fram. 

“Vi såg en stor potential i det Jonas hade startat i Uppsala och kände att det var riktigt coolt att vara med som leverantör. Vi försedde villaägarna med säkra och prisvärda tekniska lösningar av senaste snitt. Men faktum är att det växte så mycket att vi föreslog att vi skulle bilda ett eget företag för projektet.” berättar Staffan Johansson. 

Så 2019 bildades Svenska Energiprojekt AB och man bjöd in nya delägare som var intresserade av att driva utvecklingen i Stockholms-området med stor erfarenhet av att jobba med villaägare samt att bygga företag. Jerker Stenberg, SolenergiProjekt.ses nuvarande VD, blev då ledare av det nya team-Stockholm.

“Det kändes kul att få komma in i ett så dynamiskt skede och med så många positiva referenser i bagaget. Det första året genomförde vi på ett antal lokala projekt i olika kommuner i Stockholm och vi märker helt klart att intresset för solceller har ökat bara under det här året. Fastighetsägare vill vara med och ta ansvar och förstår nu att solceller är något som funkar riktigt bra även i Sverige”, förklarar Jerker som tog över som VD efter Jonas Nordström 2019.

Hur vi arbetar idag?

Vi samlar ihop många fastighetsägare (både till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar) i ett lokalt område och genomför gruppinköp av solceller samt ger råd kring andra energilösningar. Vi har flera partners och vi vill kunna ge den enskilde fastighetsägaren en så smart och effekt energilösning som möjligt. Vi samarbetar med mycket erfarna och kompetenta entreprenörer.

Vi levererar nyckelfärdiga lösningar, det enda du behöver göra är att öppna dörren till elektrikern. En underbart enkelt projekt! Vi hjälper dig med all administration som krävs. Vi kommer ut och inventerar ditt hus och tak på plats. Vi finns lokalt representerade i Uppsala och Stockholms län. Vi jobbar med professionella leverantörer och beprövad teknik med långa garantitider.

Förresten, du vet väl att du fortfarande får 20% i Grön Rot på HELA installationskostnaden? Dessutom 60 öre/kWh som du matar ut på nätet från din solcellsanläggning. Ekonomin för att äga solpaneler ser bra ut, då elpriset oftast är högt på dagen när man säljer ett överskott, och lågt på natten när man köper in från elnätet.

 

Jonas Nordström på Skrindvägen i Uppsala. Mer än hälften av husen har solceller numera. Sommartid genererar det tillräckligt med ström för att driva hela villaområdet! Varför transportera elen med förluster från norra Sverige när man kan få det från grannen ? 🙂