”Regeringen ändrar sig angående uteblivet solcellsbidrag”

I torsdagens vårbudget har regeringen ändrat sig från sin tidigare ståndpunkt att de som satsade på solceller förra året och sökte bidrag, men ej fick det, fortfarande ska vara berättigade till en utbetalning.

Förra året fanns nämligen inte det nya gröna rotavdraget på 15%. Många sökte solcellsbidraget på 20% men när pengarna som var avsatta för detta tog slut i December så hamnade en stor mängd nyblivna solcellsägare i kläm.

Dessa kan nu ta emot ett glädjande besked vilket betyder att ca 9000 personer kommer få sina bidrag.

”– Det är fantastiskt! Det är mycket pengar och det handlar ju inte bara om mig. Vi är ju många som har kämpat för det här. Jag vågar knappt tro på det, säger Mathias Jonsson till SVT när vi berättar om nyheten.”

Se inslaget i SVT här.

Bland annat Rickard Nordin från Centern har förordat att Regeringen ska tillskjuta extra pengar för de solcellsägare som varken fick solcellsbidrag eller grön rot för sina investeringar under 2020. Nu tillsätts 260 miljoner i vårbudgeten för detta.

Bra jobbat Regeringen!

 

Kontakta oss

Hör av dig om du är nyfiken på solenergi, har frågor eller är befintlig kund och behöver support. Du kan också läsa mer på kontakt/kundservice.

Telefonnummer: 072-993 75 01

Email: info@solenergiprojekt.se

3 + 2 =