”Den gröna ROTen kommer inte ta slut som solcellsbidraget gjorde”

Sveriges Radio rapporterar att den nya gröna ROTen har blivit populär. Uppemot 100 miljoner kronor har hittills betalats ut sedan första januari 2021. Efter en otydlig övergång från solcellsbidraget 2020 så finns det nu ett tydligt ekonomiskt stöd för alla privatpersoner som vill ta ansvar och satsa på grön och billig el från solen

 ”Skattereduktionen ser ut att bli större än vad staten hade räknat med”, säger Pia Blank Thörnroos på Skatteverket. Men det betyder inte att den gröna ROTen tar slut. Det här är inget begränsat bidrag utan ett långsiktigt och mer pålitligt incitamentssystem för att underlätta den gröna omställningen. Det är goda nyheter.

Lyssna på inslaget från Sveriges Radio här.

Vill du veta mer om GRÖN rot? Läs vår artikel som närmare beskriver vad som gäller. Du kan få upp emot 50% av batteri och laddstolpen finansierad, och 15% av solcellsanläggningen. Ni kan fördela Grön Rot på två i hushållet.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   P-O Joachimsson i Vreta utanför Uppsala berättar stolt att hans hybridbil numera i princip bara går på solel. ”Det räcker lagom för att pendla till Uppsala. Jag sparar minst 5000 kr/år”. Hans kalkyl för att köra bil med solceller landar på 2 kr/mil! 

  Visste du att….

  …10st moderna solpaneler räcker för att generera el till ett års drift av en elbil?

   

  Kontakta oss

  Hör av dig om du är nyfiken på solenergi, har frågor eller är befintlig kund och behöver support. Du kan också läsa mer på kontakt/kundservice.

  Telefonnummer: 072-993 75 01

  Email: info@solenergiprojekt.se

  7 + 13 =